С мнозинство на депутати  от ГЕРБ, БСП и ДПС беше

...
С мнозинство на депутати  от ГЕРБ, БСП и ДПС беше
Коментари Харесай

ГЕРБ, БСП и ДПС разводниха идеята за повече контрол над главния прокурор

С болшинство на депутати  от ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи беше изменена процедура, която по предложение на " Демократична България " задължава основния прокурор да бъде изслушван наложително на всеки три месеца в правната комисия. По концепция на Движение за права и свободи в процедурата бяха включени и Върховния административен и Върховния касационен съд.
Впоследствие предлагането беше признато с цялостно болшинство от депутатите. Комисията по правни въпроси минимум един път на всеки 3 месеца изслушва основния прокурор по отношение на използването на закона и активността на прокуратурата и проверяващите органи, в това число законодателни промени, ресурсна осигуреност, усложнения, свързани с реализиране функционалностите на тези органи, резултати в битката с престъпността, в това число корупцията, взаимоотношение с проверяващите органи.
, гласи член 27 от правилника на Народното събрание.
 Дончев не изключи нищо за правосъдната промяна и основния прокурор, изясни за какво Борисов още не приказва пред медиите Дончев не изключи нищо за правосъдната промяна и основния прокурор, изясни за какво Борисов още не приказва пред медиите
Моля да не четете като бягство от отговора отговорът, който ще ви дам. Няма тематика, по която не може да се водят диалози, договаряния. Но...
Скандал в Народното събрание
Хамид Хамид от Движение за права и свободи, който е доближен до Делян Пеевски, уточни, че в предходния парламент не един път са викали шефа на Върховен касационен съд, който отхвърля да се яви. Главният прокурор ще пристигна, само че вие няма да криете Лозан Панов от Народното събрание ", разгласи Хамид Хамид. С това съображение Хамид изиска бъдат включени и шефовете на Върховен административен съд и Върховен касационен съд, което беше признато.
От " Демократична България обясниха, че има разлика сред двете, а юрист Хаджигенов съобщи, че няма какво да питат съдиите, тъй като присъдите са техни решения. ", разгласи Хаджигенов от " Изправи се! Мутри вън! ".
Христо Иванов уточни, че тримата огромни са разнообразни по естеството си фигури. Той е на мнение, че не може другите фигури да се приравняват. Продължавате да хибридизирате съд и прокуратура, съобщи Христо Иванов.
 Адвокат: Уредбата за отговорността на основния прокурор е смешна и нелепа Адвокат: Уредбата за отговорността на основния прокурор е смешна и нелепа
За всичките години на прехода ние не сме имали орган, който да проверява основния прокурор. Сегашното законодателно решение за прокурора...
Той се обърна към Корнелия Нинова да види по какъв начин гласоподава Българска социалистическа партия, като приказва за болшинства в Народното събрание.
Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че Българска социалистическа партия желае оставката на Иван Гешев, а чуването не е към една или друга персона, а важи за всеки .
" Спасявате Гешев като рохко яйце ", разгласи Стела Николова от " Демократична България ". Господата от ГЕРБ се намират на пазара, уязви досегашните ръководещи тя.
Депутатите взеха решение още, че с изключение на в формалната страница на Народното събрание, пленарните съвещания ще се излъчват онлайн и в обществените мрежи на Народното събрание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР